Ronaldinho

Ronaldinho ble født Ronaldo de Assis Moreira, 21. mars i 1980. Han vokste opp i byen Porto Alegre, i Brasil, hvor hans far, João Moreira, var en tidligere profesjonell fotballspiller. Ronaldinho var omgitt av fotball fra den dagen han ble født. Selv har han uttalt til avisene at han vokste opp i en fotballgal familie, hvor både faren, broren og onklene hans var profesjonelle spillere i Brasil.

soccerTøff oppvekst

Som de fleste brasilianske fotballspillere, vokste også Ronaldinho opp i et fattig nabolag. Han har aldri lagt skjul på at han spilte mye i gatene og at det var her han også fikk den gode teknikken han skulle bli så verdenskjent for som voksen spiller. Han ble raskt lagt merke til og som 13-åring scoret han hele 23 mål i en enkelt kamp for det lokale laget sitt.

Profesjonell karriere

Selv om de fleste husker Ronaldinho fra Barcelona, har han spilt for en rekke klubber. Hans første europeiske klubb var PSG, før han skrev under for den spanske klubben i 2003. Her var han frem til 2008, da han flyttet til Milano og signerte for AC Milan. I 2002 ble han Verdensmester med Brasil. I dette mesterskapet huskes han spesielt for sin spektakulære scoring mot England i kvartfinalen.