Ole Gunnar Solskjær

Ingen fotballspiller har fått så stor internasjonal annerkjennelse enn Ole Gunnar Solskjær. Jovisst scoret han vinnermålet for klubben da de vant Champions League i 1999, men som makker sammen med en av klubbens aller største profiler, Eric Cantona, scoret han 126 mål i de 9 årene han spilte for klubben.

norge

Unikt norsk talent

Solskjær debuterte for Clausenengen som 17-åring i 1990, men da han var 21 var han klar for toppserien og spill for Molde. Her ble han raskt toppscorer, både for klubben og hele Norge. I 1996 bestemte Alex Ferguson seg for å hente Solskjær til selveste Manchester United, hvor han fortsatt har legendestatus. Her vant han både Premier League og Champions League. Etter mange skader måtte han legge opp, i 2007. Solskjær fikk også med seg 67 landskamper for Norge og scoret 23 mål.

Manager

Etter at Solskjær la opp som aktiv spiller ble han tilbydd jobben som trener for Manchester Uniteds reservelag. Her var han trener frem til 2010, og i 2011 tok han over som hovedtrener for Molde. Her førte han klubben til to seriemesterskap på rad. Hans gode lederegenskaper fikk internasjonal oppmerksomhet, og i 2014 ble han Manager for Premier League klubben Cardiff. Sesongen endte dessverre med nedrykk, så i 2015 returnerte han til Molde.