Manchester City

Manchester City ble stiftet i 1880, og er en fotballklubb fra Manchester i England. Klubben ble med i The Football League i 1892. Lagets kallenavn er The Sky Blues, og de spiller hjemmekampene på Etihad Stadion.

I starten ble klubben kalt West Gorton Saint Marks, deretter byttet de navn til Gordon FC i 1884. I 1887 fikk de ny hjemmearena, og endret navn til Ardwick AFC. Denne klubben gikk konkurs i 1894, og da de startet opp igjen, var det under navnet Manchester City.

I 2008 ble klubben solgt til Abu Dhabi United Group. Det ga klubben bedre økonomi, og de kunne kjøpe inn flere stjernespillere. I 2011 vant klubben FA-cupen. Dette var deres første tittel på 35 år. Før sesongen 2011/2012 ble klubbens hjemmearena omdøpt til Etihad Stadium.

Totalt har klubben blitt ligamestere fire ganger. De har vunnet FA-cupen fem ganger, og ligacupen tre ganger. I tillegg har de vunnet FA Charity Shield tre ganger, og Europacupen for cupvinnere i 1969/70. De vant også FA Youth-cup i 1986.

Åge Hareide er den mest kjente nordmannen som har spilt for Manchester City. Alf Inge Håland, Kåre Ingebrigtsen og Egil Østenstad har også spilt for klubben. Fire nordmenn spiller i dag for Manchester City.