Luis Suárez

Luis Alberto Suárez Diaz ble født 24. Januar, 1987, i Salto i Uruguay. Suárez begynte å spille fotball da han var 4 år gammel. Han flyttet til ungdomsakademiet til klubben av Nacional Montevideo i 1998, etter at han hadde avvist flere andre tilbud i årene før. Suárez debuterte for seniorlaget 3. mai 2005 i en Copa Libertadores kamp mot Atletico Junior. Her scoret han sitt første mål i september 2005 og vant det nasjonale mesterskapet med Montevideo.

mooinblack / Shutterstock.comNederland og England

I 2006 flyttet Suárez, etter at han hadde signert en kontrakt med FC Groningen. Her ble han kun i en kort periode, før han dro videre til Ajax. Her scoret Suárez hele 81 mål på 110 kamper, før han ble kjøpt opp av Liverpool i 2011. På Merseyside ble han raskt en publikumshelt og han var en viktig spiller da klubben ble nummer to i ligaen i 2014. At klubben ikke gikk helt til topps var nok en stor skuffelse, for uruguayaneren ønsket seg bort etter sesongslutt og ble kjøpt av Barcelona for hele 600 millioner kroner.

Barcelona

I Barcelona har Luis Suárez på ingen måte skuffet noen, og har scoret 27 mål på sine 47 første kamper for den spanske gigant-klubben