Liverpool

Liverpool er en populær engelsk fotballklubb. Klubben ble stiftet i 1892, og spiller i Premier League. De ble valgt inn i The Football League i 1893. Lagets kallenavn er The Reds, og de spiller hjemmekampene på Anfield i Liverpool.

Anfield var egentlig hjemmearenaen til Everton. Men da de ble uenige om leien i 1892, flyttet Everton til en ny bane. Da sto Anfield tom, og John Houlding valgte å starte en ny klubb. Slik ble Liverpool til, og allerede i sin første sesong gjorde klubben det bra. De rykket opp i divisjonene på slutten av 1800-tallet, og vant sitt første seriemesterskap i 1901. I 1906 vant de sitt andre seriemesterskap, og etterpå bygde de den berømte tribunen The Kop.

I 1985 ble lagets suksess i Europacupen overskygget av tragedien på Haysel Stadion. Liverpool-supportere brøt seg gjennom et gjerde og angrep Juventus-supporterne. Resultatet var at tribunene raste sammen over publikum som sto under, og 39 mennesker døde. Etter denne tragedien ble klubben utestengt fra europeisk cupspill i seks år. Resten av de engelske klubbene ble utestengt i fem år.

Klubben hadde en nedtur på 1990-tallet, men kom seg igjen, og er i dag en av Englands mest suksessfulle klubber. De har vunnet den engelske ligaen 18 ganger, og siden 1962 har laget aldri blitt dårligere enn nummer 8 i toppdivisjonen.