Lionel Messi

Den Argentinske fotballspilleren Lionel Messi har etablert seg som en av tidenes aller beste fotballspillere. Han har scoret noen av de vakreste målene og vunnet de fleste individuelle prisene som kan vinnes – men når skal han oppleve å bli verdensmester?

Maxisport / Shutterstock.com

Maxisport / Shutterstock.com

Talentet

Messi ble født 24. juni i 1987, i Rosario, nord for Buenos Aires. Som ung gutt ble han påvirket av sine to brødre, som også spilte fotball. Han fikk bli med de eldre guttene å spille og han utmerket seg allerede som 8-åring som et stort talent. Han ble derfor raskt rekruttert til ungdomslaget til Newells Old Boys, en klubb i Rosario.

Kongen av Spania

I 1999 gikk nok en stor drøm i oppfyllelse for den lille giganten. Messi ble hentet til Barcelona og har, selv om hjemlengselen noen ganger har inntruffet ham, holdt seg i klubben siden. Det store gjennombruddet på første-laget fikk han i 2004 og har når dette skrives spilt 298 kamper for laget og scoret utrolige 265 mål. Messi er og forblir Kongen av Spania så lenge han ønsker å bli der.

Messi har vunnet alt innenfor fotballen, men har aldri vunnet VM med Argentina. Neste fotball VM er i 2018, – kanskje er det Messi som løfter verdens gjeveste pokal i været?