Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen er i dag kjent som hovedtreneren til Rosenborg, en klubb han spilte hele 153 kamper for. Ingebrigtsen har en spennende karriere, som også inkluderer et par år i England.

Eggens disipler

fotball ItaliaAt Kåre Ingebrigtsen en dag skulle ende opp som hovedtrener for Rosenborg, var ingen overraskelse. Da han ble annonsert i 2014 virket det selvklart. Ingebrigtsen spilte under Nils Arne Eggen, som hadde stor suksess med klubben. Ingebrigtsen var en av Eggens disipler, som sjokkerte hele Europa med seire over både Juventus og AC Milan. Eggen var kjent for sin tydelige lederstil og Ingebrigtsen har nok lært mye fra lektor Eggen.

Spillerkarriere

Ingebrigtsen har spilt flere sesonger i Champions League med Rosenborg, og i 1992 forsøkte han seg også som proff i England. Oppholdet i Manchester City ble dessverre kortvarig og han fikk kun 15 kamper, før han valgte å reise tilbake til Trondheim to sesonger etterpå. Han har spilt for Rosenborg i flere perioder, men har også vært innom klubber som Strømsgodset og Lillestrøm. Han valgte å legge opp som spiller i 1997, 33 år gammel.

Endelig Rosenborg-trener

Etter å ha trent Ranheim og Bodø Glimt ble han i 2014 lansert som ny Rosenborg-trener. Kåre Ingebrigtsen vant både serie og cup i sin første sesong.