Egil Østenstad

Når du hører navnet Egil Østenstad tenker du sikkert også på Viking. Det var her han debuterte, i 1990, og spilte 128 kamper for klubben før han reiste til Premier League for å bli proff.

premier league

Målfarlig

Egil Østenstad var Vikings ubestridte målkonge da han forlot klubben i 1996. Neste destinasjon var Southampton og Premier League. Her fortsatte han å gjøre det han kunne best, nemlig å score mål. Det ble 29 av dem på 96 kamper for klubben i Sør-England. Han ble så hentet til Blackburn i 199, hvor han spilte 62 kamper. Målene kom ikke like ofte lenger og han ble lånt ut til Manchester City i 2001, da klubben lå nede for telling i Championship. Han reiste så videre til den skotske ligaen og fikk 11 kamper for Rangers, før han igjen vendte hjem til klubbens i hans hjerte, Viking. Tilbake i Tippeligaen gjorde han det endelig godt igjen, og scoret 16 mål på 33 kamper, før han la opp som spiller.

Sportsdirektør

Egil Østenstad har vært Sportsdirektør i Viking nå i flere år. Han har også 18 landskamper for Norge, hvor han scoret 16 mål. Han blir fortsatt husket i Southampton som den målfarlige nordmannen som ga alt.