Cristiano Ronaldo

Fotballstjernen Cristiano Ronaldo ble født den 5. februar, 1985, på øya Madeira, som ligger et stykke utenfor fastlandet i Portugal. Han vokste opp i et lite hus i byen Funchal og begynte å spille fotball for ungdomslaget i Madeira, hvor hans far var lagets materialforvalter. Kun 12 år gammel flyttet Cristiano til Lisboa, for å spille for Sporting Lisboas juniorlag.

Vanskelig overgang

christiano ronaldoFlyttingen var vanskelig for en ung Cristiano, siden han var langt unna familie og venner han vokste opp med, og spesielt ble det nye livet ikke noe enklere da han ble mobbet av sine nye lagkamerater for sin Madeira aksent. Motgang til tross, Ronaldo ble som 17-åring beskrevet som verdens mest spennende fotballspiller.

Manchester United og Real Madrid

I dag er Ronaldo en av verdens beste fotballspillere. Han ble i 2003 kjøpt opp av Manchester United, hvor han spilte 196 kamper og scoret 84 mål. I 2009 reiste han videre til Real Madrid, hvor han har vunnet både den spanske ligaen og Champions League med klubben. Her har han scoret 202 mål på 179 kamper når dette skrives – en helt utrolig statistikk. Her hjemme har også Ronaldo blitt kjent som en stor fan av sin norske lagkamerat, Martin Ødegaard.

Bild: EPP Euro press photo / Shutterstock.com