Åge Hareide

I voksen alder er Åge Hareide mest kjent for sin trenerkarriere, både som klubb- og landslagstrener for Norge. I dag er han Danmarks landslagstrener, en jobb han fikk i 2015. Hareide har utenom trenerkarrieren også en imponerende bakgrunn som spiller. Han har spilt både for Manchester City og Norwich.

coach

Tidlig karriere

Åge Hareide debuterte for Hødd i 1970, kun 17 år gammel. Her spilte han frem til han ble 23, da han gikk videre til Molde. I Molde fikk han med seg 81 kamper og scoret 21 mål for klubben, som han også har vært trener for i tilsammen 10 år. I 1981 ble Åge Hareide en av Norges største fotballprofiler, da han skrev under en kontrakt for å spille for Manchester City, hvor han fikk 24 kamper. Større suksess fikk han i Norwich hvor han spilte 40 kamper. Hareide var en sentral midtbane-spiller, men aldri noen måljeger. Etter to sesonger i Norwich vente han hjem til Norge og Molde, hvor han avsluttet spillerkarrieren sin også.

Trenerkarrieren

Åge Hareide er seriemester som trener både i Norge og Sverige. Han tok over som norsk landslagstrener i 2003, men fikk aldri Norge til noen mesterskap, noe hans forgjengere Egil «Drillo» Olsen og Nils Johan Semb hadde klart, og etter fem år i jobben trakk han seg. Nå er han altså nyansatt landslagssjef for Danmark, et land han kjenner godt til etter å ha trent Brøndby mellom 2000 og 2002.